Uverejnené

Porcelánové šálky DUNOON, Fine Bone China


DUNOON, prekvitajúci rodinný podnik a výroba najkavlitnejších šálok, ktorá začala v 1974 v Dunoon, v Škótsku.
 
V roku 1982 bola otvorená nová výroba v Stone, Staffordshire v srdci keramickej produkcie pod vedením Gordon, Alan a  Peter Smith. Dunoon zaviedol pravidlo spolupracovať s mnohými dizajnérmi a umelcami a konšantne prinášať nové tvary a dekory unikátnych hrnčekov a šálok z kostného anglického porcelánu.
 
Danoon používa tradičné metódy, ručné odlievanie, produkty majú krásny  lesk a vyznaćuju sa ľahkosťou.

Značka a jej produkty sa exportujú do viac než 60 krajín sveta a my sme hrdí, že ju na slovenský trh prinášame takmer 15 rokov.

Rodina Smith so svojou 100 ročnou prácou a prítomnosťou vo výrobe keramiky a porcelánu pokračuje ďalej príchodom mladej generácie.





Uverejnené

DUNOON MUG SKYE SUNFLOWER

What to do when you get the most #fancy #yellow #lemon #cake imaginable and a new #dunoonmug at the same time?
Pair them with a nice #tea and #enjoy #ladolcevita!
I am extra #happy to hold my #skye #mug from @cajeaine with decor of a gorgeous vibrant #sunflower by #micheleaubourg
on this lovely #sunnyday and #drink mellow #herbaltea PREMIUM TEA SLNEČNÁ LÚKA (SUNNY MEADOW) from@cajeaine.
Can it get any better?

Uverejnené

ČOKOLÁDOVÉ FLAPJACKS


BUDEME POTREBOVAŤ:
250g ovsených vločiek
60g hrozienok
60g sušených brusnic
80g Vanucci čokolády 73%
70g hnedého cukru resp. podľa chuti resp. podľa chuti
140g masla
3 PL čerstvo vytlačené pomarančovej šťavy
nastrúhaná pomarančivá kôra z chemicky neoštrovaných pomarančov
POSTUP:

Vo veľkej mise zmiešame vločky, hrozienka a brusnice.
Do malého hrnca dáme na malý plameň
rozpustiť čokoládu s maslom, pomarančovou šťavou a cukrom.
Zmes nalejeme na suché suroviny a poriadne premiešame.
Mix natlačíme do malého plechu alebo zapekacej misy (20x20 cm)
vystlaného papierom na pečenie.
Poriadne utlačíme a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 20 min.
Po upečení necháme vychladnúť priamo v plechu.
Po vychladnutí nakrájame.
Dubrú chuť a Na zdravie.


Uverejnené

PÚČIKY RUŽE

PÚČIKY RUŽE, skvostné pohladenie všetkých zmyslov v podobe čaju. V dejínách ľudstava by sme ťažko hľadali kvet so silejšou symbolikou než je RUŽA. Je symbolom vášne a lásky, úcty oddanosti tak v civilnom ako aj náboženskom zmysle. Je národným kvetom Anglicka, niektorých štátov USA, provincií Kanady, symbolom politických strán.

Ľudstvo je ružou doslová posadnuté. Narátali by sme veľké množstvo odrôd a pribúdajú ďalšie a ďalšie Ruža je využívaná v aromoterapii a samozrejme v kulinárii. Táto lahôdka nemôže chybáť ani v našej ponuke v podobe bylinkového čaju.

PÚČIKY RUŽE

Nápoj sladkej kvetinovej chute. Nezameniteľná jemnosť, kvetinovosť a svetlá farbu. V podobe čaju používane v čínskej medicíne už pred 5 000 rokmi.

Často nazývaný “the lady’s tea” sa môže popýšiť pozoruhodnými zdravotnými účinkami pre ženy. Excelentný prírodný prostriedok v prípade menštruačných kŕčov, vyrovnáva endokrinné poruchy. Podobne ako šípky sú aj púčiky ruže mimoriadne bohaté na vitamín C, ktorý posilňuje imunitu, zlepšuje kvalitu pokožky a kostí, napomáha organizmu vstrebávať železo.

Ďalšie pozitíva pitia čaju s púčikov ruže? Urýchľuje hojenie rán, napomáha tráveniu, uvoľňuje nervové napätia, znižuje fyzickú únavu a mnohé ďalšie. Púčiky sú mimoriadne vhodné aj na použitie do kúpeľa.

Uverejnené

KASHMIR KAHWA ČAJ

KASHMIR KAHWA ČAJ má očaril aj svojim zložením už dávno. Dnes som sa rozhodla sa s vami oň podeliť.

Je to výnimočný nápoj kráľovskej kašmírskej kuchyne a pri miernej snahe si ho možete vychutnať aj vy doma.


Čo k tomu:

  • 1 čl zeleného čaju z Kašmíru
  • 5 dl vody
  • 10 vlákien šafránu
  • 1 cm škorice
  • 1 klinček
  • 1 zelený rozdrvený kardamom
  • 1/2 čl sušených lupienkov ruží
  • 1/2 čl mandľových lupienkov/sušené čerešne/pistácie
  • 1čl medu


Ako nato:

Vodu ohrievame na sporáku. Pridáme šafrán, škoricu, klinček, lupienky ruže a kardamón a varíme 3 – 4 minúty. Vypneme plameň a po niekoľkých sekundách pridáme zelený čaj a lúhujeme 2 – 3 minúty.
Precedíme do dvoch šálok. Ochutíme medom. Pridáme mandľové lupienky/sušené čerešne/pistácie, lupienky ruže a zopár vlákien šafránu. Podávame horúce.

KASHMIR KAHWA ČAJ
Uverejnené

NEPEČENÉ ČOKOLÁDOVO KOKOSOVÉ REZY

Na dnes chystám ďalší zo svojich nepečených dezertov. Pár ingrediencii: Len čokoláda, kokos, kokosový tuk. A cukru prípadne iného sladidla skutočne podľa uváženia. A ak ste fanúšikom PALEO alebo KETO, toto je pochúťka aj pre Vás. Samozrejme ak použijete tie správne ingrediencie. Nech sa páči, návod. Riaďte sa aj svojou intuíciou.

Čo k tomu:

  • 7 dl kokosových lupienkov
  • 2 dl kokosového tuku, rozpusteneho len pri izbovej teplote
  • sladidlo podľa Vašich preferencii, ja som použila obyčajný cukor cca 2 polievkové lyžice
  • 4,5 dl čokoládovych lupienkov alebo doma nastrúhanej čokolády. Ja som tentokrát použila 88 % čokoládu DOLFIN z našej ponuky, ktorú som si nasekala na skôr menšie lupienky
  • papier na pečenie

Ako nato:

Tácku alebo plech vystelieme štvorcom s papiera na pečenie, cca 20 x20 cm.

V mise dáme dokopy kokosové lupienky, kokosový tuk a cukor, premiešame. 2 dl kokosových lupienkov som nechala na posypanie.

Túto kokosový hmotu premiestníme na papier, ktorý máme pripravený na tácke. Vytvarujeme do požadovaného tvaru, uhladíme a stlačime do pevnej vrstvy.

Dáme do mrazničky.

Čokoládu si rozpustíme vo vodnom kupeli a necháme naozaj len scveľmi mierne schladiť. Čokoládu nalejeme na kokosovú vrstvu a rovnomerne uhladíme. Fakt, že je čokoláda tekutá a stále teplá, umožní jej čiastočne zaťečenie do kokosovej vrstvy.

Čokoládovú vrstvu posypeme kokosovými lupienkami a vrátime do mrazničky.

Po 1 – 2 hodinách opatrne nakrájame a môžeme hneď podávať.

ČOKOLÁDOVO KOKOSOVÉ REZY

Čím väčsie kokosové lupienky použijeme, tým drobivejši bude výsledný produkt. Aj tu platí, KVALITA VÝSLEDNÉHO PRODUKTU ZÁVISÍ OD KVALITY POUŽITÝCH SUROVÍN. Verím, že budete spokojní.