KASHMIR KAHWA ČAJ má očaril aj svojim zložením už dávno. Dnes som sa rozhodla sa s vami oň podeliť.
Je to výnimočný nápoj kráľovskej kašmírskej kuchyne a pri miernej snahe si ho možete vychutnať aj vy doma.
Čo k tomu:
- 1 čl zeleného čaju z Kašmíru
- 5 dl vody
- 10 vlákien šafránu
- 1 cm škorice
- 1 klinček
- 1 zelený rozdrvený kardamom
- 1/2 čl sušených lupienkov ruží
- 1/2 čl mandľových lupienkov/sušené čerešne/pistácie
- 1čl medu
Ako nato:
Vodu ohrievame na sporáku. Pridáme šafrán, škoricu, klinček, lupienky ruže a kardamón a varíme 3 – 4 minúty. Vypneme plameň a po niekoľkých sekundách pridáme zelený čaj a lúhujeme 2 – 3 minúty.
Precedíme do dvoch šálok. Ochutíme medom. Pridáme mandľové lupienky/sušené čerešne/pistácie, lupienky ruže a zopár vlákien šafránu. Podávame horúce.