Na dnes chystám ďalší zo svojich nepečených dezertov. Pár ingrediencii: Len čokoláda, kokos, kokosový tuk. A cukru prípadne iného sladidla skutočne podľa uváženia. A ak ste fanúšikom PALEO alebo KETO, toto je pochúťka aj pre Vás. Samozrejme ak použijete tie správne ingrediencie. Nech sa páči, návod. Riaďte sa aj svojou intuíciou.
Čo k tomu:
- 7 dl kokosových lupienkov
- 2 dl kokosového tuku, rozpusteneho len pri izbovej teplote
- sladidlo podľa Vašich preferencii, ja som použila obyčajný cukor cca 2 polievkové lyžice
- 4,5 dl čokoládovych lupienkov alebo doma nastrúhanej čokolády. Ja som tentokrát použila 88 % čokoládu DOLFIN z našej ponuky, ktorú som si nasekala na skôr menšie lupienky
- papier na pečenie
Ako nato:
Tácku alebo plech vystelieme štvorcom s papiera na pečenie, cca 20 x20 cm.
V mise dáme dokopy kokosové lupienky, kokosový tuk a cukor, premiešame. 2 dl kokosových lupienkov som nechala na posypanie.
Túto kokosový hmotu premiestníme na papier, ktorý máme pripravený na tácke. Vytvarujeme do požadovaného tvaru, uhladíme a stlačime do pevnej vrstvy.
Dáme do mrazničky.
Čokoládu si rozpustíme vo vodnom kupeli a necháme naozaj len scveľmi mierne schladiť. Čokoládu nalejeme na kokosovú vrstvu a rovnomerne uhladíme. Fakt, že je čokoláda tekutá a stále teplá, umožní jej čiastočne zaťečenie do kokosovej vrstvy.
Čokoládovú vrstvu posypeme kokosovými lupienkami a vrátime do mrazničky.
Po 1 – 2 hodinách opatrne nakrájame a môžeme hneď podávať.

Čím väčsie kokosové lupienky použijeme, tým drobivejši bude výsledný produkt. Aj tu platí, KVALITA VÝSLEDNÉHO PRODUKTU ZÁVISÍ OD KVALITY POUŽITÝCH SUROVÍN. Verím, že budete spokojní.